Beginners cursussen

Beginners cursussen 1 & 2

Beginners cursussen

Beginners cursussen 1 & 2 vanaf september

TopRow heeft als doel de roeisport voor iedereen toegankelijk te maken. Roeien is een gezonde sport, die u het hele jaar kunt beoefenen! Wij organiseren het hele jaar door Beginners cursussen, die u de mogelijkheid geven om een kijkje te nemen in de wereld van de roeisport en te genieten van de prachtige Haagse wateren. TopRow biedt roeien met professionele begeleiding, zonder de belemmering van een lidmaatschap.

Beginners cursus 1 & 2

Overzicht van de cursus:
• 4 persoons stabiele roeiboot
• 1 uur per les (Midweek, Avond of Weekend)
• Coaching en begeleiding door onze ervaren instructeurs

Per cursus heb je 8 weken les. De beginnerscursus-2 is de vervolgcursus na beginnerscursus-1.

Aan het einde van deze cursus heeft u basiskennis van:
• Roeien in een team
• Basis van de roeitechniek in praktijk
• Materiaalbesef en omgang met de roeiboten
• Veiligheid en vaarregels

Bij het goed afronden van beide cursussen is het mogelijk om door te stromen naar de Lichtgevorderden cursus, en een nieuwe uitdaging aan te gaan!

Ervaring
Geen roei-ervaring vereist

Duur
8 weken (per cursus)

Commitment
1 wekelijkse training

Locatie
TopRow Den Haag
Cruquiuskade 10
2521 EA Den Haag

Kaart & Routebeschrijving

Periodes cursussen:
Maart – december
Cursusagenda

Cursus tijden: 

Woensdag: 18:00 – 21:00

Zaterdag: 10:00 – 13:00

Prijs
€149,-

De eerste les
Houdt er rekening mee dat deelnemers zich, reeds omgekleed in roeitenue, 10 minuten voor begin van de les melden op locatie bij de (hoofd)instructeur. De hoofdinstructeur zal u voorstellen aan de roei-instructeur en andere deelnemers voor het betreffende cursusblok.

Locatie
TopRow Den Haag is gevestigd bij roeivereniging Perlagos. Er zijn geen omkleedruimtes en douches aanwezig, dus zorg ervoor dat je van te voren bent omgekleed. Voor waardevolle spullen zijn er kluisjes beschikbaar. ontspannende roeiles op de wateren van Hartje Den Haag

Kleding
De beste kleding om in te roeien is elastisch, zacht en ademend in combinatie met een eenvoudig paar sportschoenen. Losse broeken of T-shirts kunnen verstrikt raken in de wieltjes onder de bewegend roeizitjes. Losse tops kunnen blijven haken in de riemen (roeispaan). Over het algemeen is het advies om zo te kleden alsof je gaat hardlopen; met strakke broek en shirt/jas. 
Extra tips:
• waterflesje
• petje (tegen de zon of regen)

Veelgestelde vragen

Wat is een roeicursus en hoe werkt het?

Op 6 momenten in het jaar start er een roeicursus van 8 weken. Je kan je zowel individueel opgeven, dan wordt er door ons een groep samengesteld van maximaal 4 personen. Je kan ook zelf een groep van 4 personen samenstellen.

Ik heb nog nooit geroeid. Voor welke roeicursus kan ik mij het beste inschrijven?

De beginners cursus 1.

Wat gebeurt er als ik de beginners cursus 1 heb afgerond?

Je kan je dan opgeven voor de vervolg cursus: de beginners cursus 2. 

En na de Beginnerscursus 2?

Dan kan je starten met de Lichtgevorderden cursus. Je zal in deze roeicursus starten met scullen (roeien met 2 riemen per persoon).

Waar kan ik mij opgeven voor een roeicursus?

Zowel op de homepage, als op de pagina van de betreffende cursus.

Wanneer ontvang ik een bevestiging van mijn inschrijving in een ploeg?

Na het invullen en insturen van het formulier ontvangt u in de mail direct een bevestiging dat het formulier is verstuurd. In de week voorafgaande aan de cursus ontvangt u dan een email met op welke tijd wij u hebben kunnen indelen. Daarna ontvangt u nog een email met de factuur voor de betreffende roeicursus.

 

Zijn er lessen bij slecht weer?

Jazeker! Roeien is een buitensport dat doorgang heeft in alle weertypes. Ook bij regen en wind. Is het weer zo slecht dat we niet buiten kunnen roeien, zal er een alternatief binnen programma worden georganiseerd.

Moet ik kunnen zwemmen?

Om deel te kunnen nemen aan alle roeiactiviteiten, moet je ten minste in het bezit zijn van zwemdiploma A.

Zijn er ook roeicursussen voor de jeugd?

Op dit moment zijn er geen jeugdcursussen bij TopRow Den Haag. Heb je interesse voor alleen roeien in de zomervakantie? Dan hebben wij onze Splashweken in Amsterdam.

Wat is het restitutie beleid?

Bij het inschrijven van de roeicursus ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Als je eenmaal bent ingedeeld voor de cursus is er geen restitutie van het bedrag mogelijk. Het terugtrekken van de cursus kan tot 2 weken voor de cursus van start gaat. Hierbij brengen wij een bedrag van €25 administratie kosten in rekening.